30 Ocak 2013 Çarşamba

TÜRK İŞARET DİLİ KURSUNU BAŞARI İLE TAMAMLAYANLAR SERTİFİKALARINI ALDI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) işitme engelli bireylerle sağlıklı iletişim kurulması amacıyla İSEM bünyesinde çalışan, alanında uzman eğitmenlerce Türk İşaret Dili eğitimleri veriyor.



İSEM tarafından verilen Türk İşaret Dili Eğitimi kurslarında, Türk İşaret Dili Alfabesi, Türk İşaret Dili’nin gramer yapısı ve günlük işaret dili konuşma teknikleri üzerine eğitimler gerçekleştiriliyor. Kursu başarı ile tamamlayan katılımcılar Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Merkezi Sertifikası almaya hak kazanıyorlar.

 1 Ekim - 17 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) binasında düzenlenen 120 saatlik Türk  İşaret Dili Eğitimi kursuna  İl Sağlık Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve engellilerle ilgili meslek gruplarından 16 kişi katıldı.120 saatlik kurs programı haftanın 3 günü ( pazartesi, çarşamba ve cuma) günde 4 saat olarak gerçekleştirildi.

Türk İşaret Dili kurslarını başarı ile tamamlayan 9 kişi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) Konferans Salonu’nda bir tören düzenlendi.

Engelliler Müdürü Bekir KÖKSAL törende yaptığı konuşmada “  Bugüne kadar 4.750 kişiye Türk İşaret Dili eğitimi verdik. Halk Eğitim Merkezleri ile yapılan görüşmeler neticesinde 120 saatlik kursu  kurum içinde  ve dışında başarı ile tamamlayan ön lisans ve üstü meslek gruplarına 200 saatlik Türk İşaret Dili kursları öğreticiliği ve tercümanlığı sertifika  programı yapmayı planlıyoruz ’’dedi.

Bekir Köksal Türk İşaret Dili Eğitimi kursunu başarı ile tamamlayan 9 katılımcıyı tebrik ederek Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Halk Eğitim Merkezi sertifikalarını verdi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder